*Nettavisen* Nyheter.

Svak nedgang på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs sank tirsdag med 0,33 prosent til 411,45 poeng. Det er i tråd med utviklingen på mange av de europeiske børsene.

24.07.12 18:12

Av selskapene på hovedlista gikk 28 ned mens 25 viste oppgang og fire selskap endte uendret etter en ny dag med liten omsetning.

Hittil i år har hovedindeksen steget med 6,88 prosent, men hele oppgangen er kommet på små volumer i løpet av juli måned.

Prisen på nordsjøolje holdt seg stabil i overkant av 103 dollar, men både Statoil og DNO måtte likevel tåle nedgang. Også de øvrige selskapene med stor statlig eierandel sank i verdi tirsdag med unntak for Telenor som steg med 1,74 prosent etter å ha varslet oppkjøp av egne aksjer.

Kronekursen holdt seg stabil rundt 7,37 for en euro. Så langt i år ligger det an til et årsgjennomsnitt under bunnåret 2002 da euroen ble notert til 7,50 mot norske kroner.

Den sterke kronekursen mot euro rammer mange industribedrifter i mellomklassen mens de store oljerelaterte selskapene har det meste av inntektene i dollar. Dette er med på å jevne ut totalvirkningene, men samtidig øker faren for en todeling av norsk industri. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.