RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak nedgang på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs sank tirsdag med 0,33 prosent til 411,45 poeng. Det er i tråd med utviklingen på mange av de europeiske børsene.

Av selskapene på hovedlista gikk 28 ned mens 25 viste oppgang og fire selskap endte uendret etter en ny dag med liten omsetning.

Hittil i år har hovedindeksen steget med 6,88 prosent, men hele oppgangen er kommet på små volumer i løpet av juli måned.

Prisen på nordsjøolje holdt seg stabil i overkant av 103 dollar, men både Statoil og DNO måtte likevel tåle nedgang. Også de øvrige selskapene med stor statlig eierandel sank i verdi tirsdag med unntak for Telenor som steg med 1,74 prosent etter å ha varslet oppkjøp av egne aksjer.

Kronekursen holdt seg stabil rundt 7,37 for en euro. Så langt i år ligger det an til et årsgjennomsnitt under bunnåret 2002 da euroen ble notert til 7,50 mot norske kroner.

Den sterke kronekursen mot euro rammer mange industribedrifter i mellomklassen mens de store oljerelaterte selskapene har det meste av inntektene i dollar. Dette er med på å jevne ut totalvirkningene, men samtidig øker faren for en todeling av norsk industri. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere