Svak oppgang i industriproduksjonen

Oslo (NTB): Norsk industriproduksjon økte med forsiktige 0,2 prosent fra november i fjor til og med januar i år, sammenlignet med forrige tremånedersperiode.

07.03.14 12:18

Fra desember til januar gikk produksjonen ned med 0,4 prosent. Det viser tallene i produksjonsindeksen fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Nedgangen i produksjonen i norsk industri kom hovedsakelig i næringsmiddelindustrien, som alene gikk ned med 1,8 prosent. Dette skyldes en noe lavere produksjon av både fisk og fiskevarer samt fôr og fôrvarer, ifølge SSB.

Både metallvareindustrien, data- og elektrisk utstyrsindustri, maskinindustrien og bygging av skip- og oljeplattformer hadde vekst i produksjonen i denne tremånedersperioden.

I perioden desember 2013 til januar 2014 gikk imidlertid produksjonen av råolje og naturgass ned med henholdsvis 0,4 og 1,3 prosent. Dette skyldes i hovedsak redusert produksjon på flere oljefelt etter flere driftsstanser i januar på grunn av tekniske problemer.

Samtidig viser tallene fra SSB at Norge det siste året, målt fra desember 2012 til desember 2013, hadde en større vekst i den totale industriproduksjonen enn i EU. Norsk industriproduksjon økte med 3,8 prosent i denne perioden, mot bare 0,8 prosents vekst i eurosonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.