RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak oppgang i industriproduksjonen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Norsk industriproduksjon økte med forsiktige 0,2 prosent fra november i fjor til og med januar i år, sammenlignet med forrige tremånedersperiode.

Fra desember til januar gikk produksjonen ned med 0,4 prosent. Det viser tallene i produksjonsindeksen fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Nedgangen i produksjonen i norsk industri kom hovedsakelig i næringsmiddelindustrien, som alene gikk ned med 1,8 prosent. Dette skyldes en noe lavere produksjon av både fisk og fiskevarer samt fôr og fôrvarer, ifølge SSB.

Både metallvareindustrien, data- og elektrisk utstyrsindustri, maskinindustrien og bygging av skip- og oljeplattformer hadde vekst i produksjonen i denne tremånedersperioden.

I perioden desember 2013 til januar 2014 gikk imidlertid produksjonen av råolje og naturgass ned med henholdsvis 0,4 og 1,3 prosent. Dette skyldes i hovedsak redusert produksjon på flere oljefelt etter flere driftsstanser i januar på grunn av tekniske problemer.

Samtidig viser tallene fra SSB at Norge det siste året, målt fra desember 2012 til desember 2013, hadde en større vekst i den totale industriproduksjonen enn i EU. Norsk industriproduksjon økte med 3,8 prosent i denne perioden, mot bare 0,8 prosents vekst i eurosonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere