RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak sesongstart

Sist oppdatert:
Det ble en svak start på resultatsesongen fra de amerikanske IT-bjellesauene. Kursene raser
Tirsdag etter børsstengning på Wall Street var flere av de ledende IT-selskapene ute med resultater for fjerde kvartal. Les om rapportene her:

IBM overgikk forventningene
Intel skuffet

I tillegg til IBM og Intel var internett-kjempen Yahoo ute med tall. Mens IBM gledet markedet, var fallene for chip-kjempen Intel og Yahoo store etter resultatrapportene.

Intel leverte et resultat pr. aksje på 0,40 dollar i siste kvartal, men marekdet ventet 0,43 dollar pr. aksje. Yahoo kom inn 0,16 dollar pr. aksje, mens markedet ventet 0,17 dollar pr. aksje. Internettselskapet resultatforventninger for første kvartal var på 410-440 millioner dollar, noe som var lavere enn markedets forventninger på 475 millioner dollar.

De skuffende resultatene til Intel og Yahoo ble hardt straffet i etterhandelen på Wall Street. Intel aksjen var ned nesten 13 prosent, mens Yahoo-aksjen var ned over 9 prosent i etterhandelen.

For IBMs del var steg aksjekursen 31 cent til 83,31 dollar i etterhandelen. IT-kjempen fikk et resultat pr. aksje på 2,11 dollar, noe som var bedre enn ventede 1,94 dollar pr. aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere