RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak start på supplyåret

Sist oppdatert:
Supplyrederne måtte se ratene falle kraftig tilbake i januar på manglende aktivitet. Det er imidlertid ventet bedring utover i året, før utfordringen igjen kommer i fjerde kvartal Les mer her:
Tilbakefallet i januar kommer etter et godt år for supplymarkedet, dog med til stor volatilitet i ratene i perioder av året. Starten på 2006 har ifølge Offshore Shipbrokers i Aberdeen vært preget av liten aktivitet med rater for plattformskipene i Nordsjøen på 6.000 til 10.000 britisk pund pr. dag.

Sammenlignet med desember har ratene falt tungt i januar. Ankerhåndteringsfartøyer (AHTS) fikk i desember rater i spotmarkedet på 30.600 pund pr. dag, som gjorde det til en av de beste månedene i 2005. I januar har riggoppdrag for AHTS’er kun gitt 11.600 pund pr. dag i snitt.

Utviklingen har vært den samme i forsyningsmarkedet, hvor PSV’ene i snitt har opplevd rater på 8.000 til 10.000 pund, mot 14.000-18.000 pund i desember.

Blir bedre

- Optimismen for 2006-markedet er imidlertid høy og situasjonen ser til til å bedre seg gjennom februar med et antall fartøyer forventet å forlate spotmarkedet fra mars og utover, skriver OSL i sin månedsrapport.

De forventer at det kan føre til en strammere situasjon i Nordsjømarkedet med tilhørende oppgang i ratene. De forventer at spesielt sommermånedene kan bli meget stramme for store ankerhåndteringsfartøyer som følge av etterspørsel fra andre verdensdeler etter store AHTS’er med nordsjøspesifikasjoner.

- Boreaktiviteten fortsetter å se ekstremt travel ut gjennom 2006 og vi forventer en stabil strøm av PSV forespørsler til markedet for å støtte disse boreoperasjonene, skriver OSL.

Nybyggstrøbbel

Offshoremeglerhuset tror på den annen side slutten av året kan bli en utfordring som følge av alle de ledige fartøyene som vil bli levert fra skipsverftene gjennom 2006. De vil i slutten av året møte fartøyene som kommer av kontraktene tilknyttet sommeravhengige prosjekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere