RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak uke, marginalt ratefall

Sist oppdatert:
Stortankmarkedet har holdt seg godt opp tross elendig aktivitet den siste uken, og det illustrer hvor stramt markedet er for øyeblikket
Det er ikke meldt sluttet mer enn omkring 10 VLCC'er i den Arabiske Gulfen den siste uken blant annet på grunn av venting på siste del av lasteprogrammene i gulfen men også på grunn av ferieperioden i USA.

Men med kun 19 meldte VLCC'er til gulfen de neste 30 dagene og et fortsatt knallstramt markedet, har ratene kun falt marginalt i løpet av uken. Skipsmeglerhuset P.F. Bassøe mener det er engod illustrasjon på hvor stramt markedet er for øyeblikket.

Det gjenstår nå omkring 20 laster for desember før januarprogrammene etter hvert vil komme i markedet.

Fortsatt manglende aktivitet kan komme til å skadene ratene, men Bassøe mener at de underliggende forholdene fortsatt favoriserer rederne.

Østover fra Gulfen falt ratene fra worldscale 320 til 305 i løpet av den siste uken, og det ble fredag sluttet på 220.000 dollar dagen.

Vestover var ratene nær uendret på ws 230, eller 200.000 dollar dagen. I Vest-Afrika steg ratene marginalt til ws 305, og det sluttes nå til US GUlf på 32.000 dollar dagen.

Ratene i suezmax-markedet har også kommet ned noe den siste uken fra rekordnivåene. Det sluttes nå på ws 400 fra Vest-Afrika til USA som gir 135.000 dollar dagen, mens det id et indre Middelhav sluttes på ws 375, som gir voldsomme 178.000 dollar dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere