RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak ukestart for oljeprisen

Sist oppdatert:
Prisen på råolje faller mandag etter ikke å ha blitt handlet på fire dager. Men noen kraftig nedganger tør ikke markedet håpe på. Blant annet takket være lekkasje i Nordsjøen
Mandag åpnet igjen handelen i oljemarkedet etter Thanksgiving-feiringen er avsluttet i USA. Ifølge Reuters åpner handelen noe ned og råoljefuturene priser nå et fat olje til 49,26 dollar fatet. Dette er en nedgang på 18 cent.

For året er prisene opp 51 prosent, men har falt betraktelig siden toppen i oktober da rekordprisen på 55,67 dollar fatet ble notert.

Årsaken til styrken er lave destillatlagre i USA og frykt for oljeforsyningen dersom det kommer en usedvanlig kald vinter i de nordlige delene av USA.

Sist uke viste lagertall fra amerikanske myndigheter at lagrene av råolje stadig ligger på seg, mens destillater som diesel og fyringsolje har falt.

Tallene viste at destillatlagrene er 16 prosent lavere enn på samme nivå i fjor.
Også dollarfallet har bidratt til økningen da olje er nominert i dollar.

Men gasslekasjene i Nordsjøen kan få prisene til å stige da stenging av produksjonen vil få 130.000 fat per dag til å ligge i brønnen. Også i Canada har det vært produksjons-stopp på Terra Nova plattformen. Dette tilsvarer et bortfall på 165,000 fat per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere