RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svake industritall fra USA

Sist oppdatert:
Veksten i amerikansk industriproduksjon var overraskende svak i august, men samtidig ble tallene for både juni og juli justert opp
Industriproduksjonen i USA steg sesongjustert med 0,1 prosent fra juli til august. På forhånd var det ventet en oppgang på 0,5 prosent, ifølge Briefing.com.

Men samtidig ble juli-tallet oppjustert fra 0,4 til 0,6 prosent. Juni ble også justert opp fra minus 0,5 prosent til minus 0,4 prosent.

Kapasitetsutnyttelsen var uendret fra juli til august på 77,3 prosent, mens det her var ventet 77,4 prosent. Juli-tallet ble justert opp fra opprinnelig rapportert 77,1 prosent.

Bakgrunn

Industriproduksjonsindeksen er et mål på den fysiske produksjonen, i volum, fra industri, bergverk og energiforsyning. Det siste elementet kan svinge mye fra måned til måned, avhengig av været.

Tallet som oppgis er sesongjustert, og i USA fokuseres det på endring fra foregående måned.

Rapporten kommer månedlig fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, som samtidig offentliggjør et må for kapasitetsutnyttelsen i økonomien. Dette er viktig, men det er ansett for å være vanskelig å måle nøyaktig fra måned til måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere