RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svake tall og guiding fra DSND(Ny)

Sist oppdatert:
Oljeservicekonsernet DSND har hatt et svakt kvartal som følge av svak inntjening og lav flåteutnyttelse i 50 prosent eide Subsea 7, og tror 2004 blir et mellomår
Relatert sak: Storkontrakt til Subsea 7

Det har gitt et underskudd på 0,8 millioner dollar etter skatt i tredje kvartal, mot et overskudd i samme periode i fjor på 1,3 millioner dollar.

Det er spesielt hovedinntektskilden Subsea 7 som har sviktet i tredje kvartal. Subsea 7, som eies på 50/50-basis med Halliburton, har opplevd redusert utnyttelse av fartøyene og annet utstyr på grunn av noen utsettelser av prosjektinntekter fra tredje til fjerde kvartal.

Når det gjelder utsiktene fremover, er selskapet fortsatt positive på lang sikt, men tror 2004 blir et mellomår som følge av at en rekke prosjekter ser ut til å bli skjøvet ut i tid.

Tallene

Omsetningen i Subsea 7 endte på 221 millioner dollar i tredje kvartal, og selskapet fikk et driftsresultat før avskrivninger på 20 millioner dollar, samt et nettoresultat på 2,8 millioner dollar.

Det er blant annet i det viktige Nordsjømarkedet at Subsea 7 har merket fallende utnyttelse av flåten og undervannsfartøyene, ROV'ene, i tillegg til forskyvelser i prosjektinntekter.

I Brasil har det ene av Subsea 7 to viktige fartøyer hatt lite inntekter i perioden, Lochnagar har kun gjennomført et par mindre jobber.

Det er ikke bare minuser i rapporten, for i Asia går kontrakten for Shell Malaysia i riktig retning og foran tidsplanen.

DSNDs egen virksomhet ga et driftsunderskudd på 1,4 millioner dollar i tredje kvartal, mot pluss 0,5 millioner i samme periode i fjor.

Svakere ordrebok

Subsea 7 hadde ved utgangen av tredje kvartal 433 millioner dollar i ordreboken, noe som er betydelig lavere enn på samme tidspunkt i fjor.

Av ordreboken så består 239 millioner dollar av rate eller kostnadsbaserte kontrakter, mens 194 millioner dollar er å fastpris.

Det er ifølge DSND var meget lav tildeling av kontakter i tredje kvartal, mens volumet av kontrakter som er under forberedelse er betydelig høyere enn på samme tid i fjor. Men det er ventet at mange av disse kontraktene første vil gi arbeid i slutten av 2004 og i påfølgende år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere