RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere bunnlinje for Yara

Sist oppdatert:
Gjødselgiganten Yara, med Thorleif Enger i spissen, leverte svakere enn ventet på bunnlinjen for fjerde kvartal mens driften kom over forventningene. Sjekk resultatrapporten fra selskapet her:
Fredag morgen leverte gjødselgiganten Yara resultat for fjerde kvartal. Selskapet leverte en omsetning på 12,2 milliarder kroner, mot 11,15 milliarder kroner samme kvartal året før. Ifølge konsensusestimater innhentet av TDN Finans var det ventet en omsetning på 11,8 milliarder kroner.

Driftsresultatet endte på 651 millioner kroner mot ventet 629 millioner kroner. Samme periode året før leverte selskapet et driftsresultat på 941 millioner kroner.

Resultat før skatt og minoritetsinteresser endte på 791 millioner kroner mot 1,49 milliarder kroner samme periode i 2004. Det var ventet et resultat før skatt på 862 millioner kroner.

Selskapet skriver i resultatrapporten at gjødselprisen i januar har steget forsiktig, og at de nå er noe høyere enn samme periode i fjor. Men i forkant av sesongen både i Europa og Amerika har forhåndskjøpene vært noe lavere enn i fjor, men det er ingen tegn til mindre gjødselkjøp.

Fremdeles er kornlagrene lave, noe som understøtter den underliggende etterspørselen etter kunstgjødsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere