RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere detaljhandel enn ventet i USA

Sist oppdatert:
Detaljhandelen i USA var svakere enn ventet i desember. Når man ser bort fra bilsalget, som pumpes opp med rentefrie lån, var det ingen vekst
Detaljhandelen i USA økte med 1,2 prosent i desember fra november, sesongjustert.

På forhånd ventet makroanalytikerne en vekst på 1,5 prosent. I november var veksten 0,9 prosent, revidert opp fra et foreløpig tall på 0,4 prosent.

Det mindre volatile tallet hvor biler holdes utenom, var uendret fra november til desember. Her ventet markedet en vekst på 0,3 prosent. Her var veksten i november 0,5 prosent.

Dette viser at det fortsatt er de kraftige tilbudene på biler i USA, blant annet med rentefrie lån, som primært sørger for å holde oppe husholdningenes handlelyst.

Bakgrunn:

Retail sales er et mål på den totale omsetningen i detaljhandelen i USA, og er trolig det mest oppdaterte målet på amerikanske forbrukeres lyst og evne til å bruke penger. Tallet omfatter ikke tjenestesalg og blir ofte revidert i ettertid, men det kommer tidlig, og er derfor viktig å følge med på.

I tillegg til det vanlige tallet, oppgis et tall hvor biler er holdt utenom. Dette er et viktig mål på den underliggende utviklingen, fordi bilsalget er veldig varierende fra måned til måned, ikke minst i USA hvor man i perioder har gitt rentefrie lån for flere år for å få fart på bilsalget.

Tallene oppgis som sesongjustert endring fra måneden før, men er ikke korrigert for prisvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere