RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere driftsmargin i Kverneland

Sist oppdatert:
Landbruksmaskinpårodusenten Kverneland, hadde en økning i omsetning i første kvartal, men det gikk utover driftsmarginen
Kvernelan omsatte i første kvartal for 139,1 millioner euro, og fikk et driftsresultat på 7,7 millioner. I samme periode i fjor endte driftsresultatet på 7,5 millioner euro etetr en omsetning på 131,6 millioner.

Driftsmarginen har dermed falt fra 5,7 prosent til 5,5 prosent.

Bunnlinjen viser en bedring fra 4,5 millioner euro i første kvartal i fjor, til 7 millioner i årets første kvartal.

Omsetningsøkning tilskrives et godt førsesongsalg for landbruksmaskineri i fjor høst, samt en positiv utvikling i salget til vinmarkedet i Australia.

Når det gjelder marginsvekkelsen så tillegges den i hovedsak vinområdet, hvor det har vært et forholdsmessig høyt salg av brukte maskiner med lave marginer.

- Hovedfokus for Kverneland Group i 2003 er å optimalisere forretningsprosessene i konsernet og ytterligere styrke kundeservicen. Målsetningen er å forbedre lønnsomheten ytterligere, samt å ta markedsandeler, skriver selskapet i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere