RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere fra BNbank

Sist oppdatert:
Det fallende rentenivået har rammet BNbank hardt, og marginene er i tredje kvartal klart redusert fra i fjor
BNbank fikk et resultat før skatt på 61 millioner kroner i tredje kvartal, mot 90 i samme kvartal i fjor.

Netto rente falt fra 124 til 89 millioner kroner, mens driftsresultat før tap falt fra 95 til 65 millioner kroner.

- Reduksjonen i netto renteinntekter skyldes hovedsakelig fallende korte renter. Konsernets frie midler er plassert i fordringer med kort rentebinding og lavere rentenivå har redusert bidraget fra disse midlene. I tillegg har fallende rentenivå midlertidig redusert marginen på innskudd. Dette har sammenheng med at konsernet har overskudd av innskudd i forhold til lån med flytende rente og at det benyttes 6 ukers varslingsfrist ved renteendringer i personmarkedet, heter det.

Det er den undeliggende marginen som er svekket. Tapene er ikke store i tredje kvartal. Tap på utlån er 4 millioner kroner, mot 5 samme kvartal i fjor, og 11 i andre kvartal.

- Styret legger til grunn at det er sannsynlig at ledigheten i eiendomsmarkedet vil være høy og at leieprisene vil holde seg lave en god stund fremover. Dette vil medføre fortsatt risiko for økt mislighold og tap på utlån. Konsernet har høy oppmerksomhet på porteføljekvalitet og oppfølging av misligholdte og tapsutsatte engasjementer, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere