RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere fra IT-selskap

Sist oppdatert:
Endre Rangnes og EDB Business Partner klarte ikke levere på linje med fjor året, men kom inn omtrent som ventet.
- Jeg er glad for den tilliten kundene viser oss, og det er spesielt gledelig at vi har fått et internasjonalt gjennombrudd med flere eksportsalg av våre bank- og finansløsninger. EDB er nå godt posisjonert for videre lønnsom vekst, skriver konsernsjef Endre Rangnes i resultatpresentasjonen.

EDB Business Partner hadde 1.370 millioner kroner i driftsinntekter i tredje kvartal. Det er en oppgang fra 1.163 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet før goodwill avskrivninger (EBITA) endte på 122 millioner kroner som er tilsvarende det selskapet la frem i tredje kvartal.

Det ordinære driftsresultatet ble på minus 46 millioner kroner mot et overskudd på 97 millioner kroner i samme periode året før. Resultat før skatt viser et underskudd på 60 millioner kroner, mot et resultat før skatt på 91 millioner kroner i tredje kvartal året før.

Ifølge en sammenstilling innhentet av TDN Finans ventet analytikerne at EDB Business Partner skulle legge frem driftsinntekter på 1.402 millioner kroner og et driftsresultat på minus 38 millioner kroner. EBITA var ventet å komme på 123 millioner kroner, mens analytikerne hadde ventet et resultat før skatt på minus 57 millioner kroner.

Resultatet etter skatt endte på minus 46 millioner kroner mot et overskudd på 56 millioner kroner i tredje kvartal 2005.

Selskapet opplyser at de signert nye kontrakter for 780 millioner kroner siden 1. juli. Av de nye avtalene er 480 millioner kroner signert i tredje kvartal, mens det hittil i oktober er signert nye avtaler til en verdi av 300 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere