RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere fra Kverneland

Sist oppdatert:
Jordbruksmaskinprodusenten Kverneland leverte dårligere resultatet etter at selskapet måtte ta nye restruktureringskostnader.
Kverneland hadde driftsinntekter i fjerde kvartal på 111 millioner euro, mot 121,6 millioner euro i samme periode året før.

Selskapet leverte et driftsresultat i fjerde kvartal som viser et underskudd på 25,2 millioner euro, mot et underskudd på 4 millioner euro i samme periode året før. Driftsresultatet ble tynget av kostnader på 19,9 millioner euro inkludert tap på salg av konsernets 50 prosent eierandel i Bobard, Frankrike. Kostnadene kom i forbindelse med omstilling og restrukturering ved produksjonsanleggene i Gottmadingen, Soest og Cognac.

Dermed ble resultat før skatt i perioden et underskudd på 27,2 millioner euro. Langt dårligere enn underskuddet på 5,9 millioner euro i samme periode året. Nettoresultatet ble i fjerde kvartal et underskudd på 16,8 millioner euro, mot minus 1,8 millioner euro i fjerde kvartal 2004.

Driftsresultatet var sterkt preget av kostnader i forbindelse med gjennomgangen av produksjonsanleggene i Gottmadingen, Soest og Cognac. I fjerde kvartal ble restruktureringskostnader og omstillingskostnader på 19,9 millioner euro inkludert tap på salg av konsernets 50 prosent eierandel i Bobard, Frankrike.

Resultat pr. aksje ble i fjerde kvartal på minus 1,34 euro, mot minus 0,15 euro i samme periode 2004. I norske kroner opplyser selskapet at resultat pr. aksje endte på minus 10,60 kroner, mot minus 1,19 kroner i 2004.

Ordreinngangen i fjerde kvartal var på 172 millioner euro mot 194 millioner euro for fjerde kvartal i 2004.

- Produksjonsanlegget i Gottmadingen i Tyskland ble besluttet nedlagt, og det vesentligste av produksjonen ble besluttet flyttet til Geldrop og Kerteminde. Dette forventes å medføre årlige kostnadsbesparelse på 10 millioner euro fra og med 2007, skriver selskapet.

Konsernet ble refinansiert i fjerde kvartal med 200 millioner kroner i egenkapitalutvidelse, 120 millioner euro i en 5 års lånefasilitet og 40 millioner euro i en kortsiktig likviditetsfasilitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere