RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere fra Nera

Sist oppdatert:
Til tross for at ordreinngangen økte med 27 prosent klarte ikke Nera levere like bra resultat som i samme periode i fjor.
Nera hadde i andre kvartal driftsinntekter på 678 millioner kroner mot 736 millioner kroner i samme kvartal året før. Driftsresultatet endte på 40 millioner kroner mot 64 millioner kroner i andre kvartal 2005.

Resultat før skatt ble dermed på 45 millioner kroner i andre kvartal mot 65 millioner kroner i samme periode året før.

Ordreinngangen økte med 27 prosent til 788 millioner kroner mot 621 millioner kroner i andre kvartal året før.

- Nera har startet dette året bra i markedet. Vi fortsetter å hente inn ordrer og marginene bedrer seg gradvis. For annet kvartal på rad har vi over 500 millioner kroner i ordreinngang i transmisjonsvirksomheten. Dette er særlig gledelig med tanke på at vi nå faser inn nye produkter med bedre marginer, sier konsernsjef Bjørn Olafsson i resultatpresentasjonen.

Salget av eierandelen i Nera Electronics vil gi en gevinst på omkring 115 millioner kroner. Selskapets ledelse gjentar målet om tresifret millionoverskudd i 2006, uten hensyn til regnskapsmessige virkninger av salget av Nera Electronics-aksjene. Fusjonen med Eltek er planlagt gjennomført etter ekstraordinær generalforsamling 10. august 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere