RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere fra NorskeCanada, men positive i guiding(Ny)

Sist oppdatert:
Norske Skogs deleide canadiske papirprodusente NorskeCanada måtte se bunnlinjen bli svekket som følge store vedlikhold, men er positve til videreutvikling
NorskeCanada fikk et resultat på minus 22 canadiske cent pr aksje, mot minus 12 cent i første kvartal i fjor, og minus 6 cent i fjerde kvartal.

Omsetningen endte på 399 millioner canadiske dollar, mot 405,9 millioner fjerde kvartal og 386 millioner i første kvartal 2003.

EBITDA-marginen falt fra 4,9 prosent i fjerde kvartal til 1,9 prosent i årets tre første måneder. Driftsresultatet før avskrivninger endte på 7,4 millioner dollar, som er på linje med hva selskapet hadde ventet.

Det svale resultatet gjenspeiler ifølge selskapet de annonserte vedlikeholdsstansen i Crofton og en ombygging av anlegget i Elk Falls.

Kosnernsjef Russel J. Horner bemerker også at bunnlinjen ble preget av en sterk canadisk dollar samt økte transportkostnader som følge av en jernbane streik.

Høyere papirpriser og lavere fastekostnader hjalp imidlertid i positiv retning, og Horner ser nå bedre markedsforhold for de fleste ubestrøkede papirkvaliteter, og sterk etterspørsel etter katalogpapir. Prisene på masse er nå de høyeste på tre år.

NorskeCanada er eid med omkring en tredje del av Norske Skog, er Nord-Amerikas tredje største produsent av avispapir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere