*Nettavisen* Nyheter.

Svakere fra Raufoss

Raufoss opplevde fall i både omsetning og resultat i fjerde kvartal 2002. Nedskrivninger og høye kostnader forbundet med innkjøring av ny fabrikk svekker driftresultatet kraftig. Selskapet kan komme til å trenge ny kapitaltilførsel

19.05.08 01:15

Raufoss fikk et driftresultat på minus 285 millioner kroner i fjerde kvartal 2002 sammenlignet med minus 47 millioner kroner i samme kvartal året før.



Nedskrivninger på 258 millioner kroner innen chassisområdet tynger driftresultatet. I tillegg svekkes driften av svak salgsutvikling og høye kostnader forbundet innføring av ny hjulopphengfabrikk på Raufoss, melder selskapet.



Omsetningen landet på 214 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, mot 285 millioner kroner i samme periode i 2001. Resultat før skatt kom på minus 295 millioner kroner, sammenlignet med minus 59 millioner kroner året før.



Arbeidskapitalen er betydelig svekket som følge av nedgang i omløpsmidler og en økning i kortsiktig rentebærende gjeld på 207 millioner kroner.



Selskapets fremtidsutsikter avhenger av evnen til å finne strategiske samarbeidspartnere eller nye eiere til de operative virksomhetene, melder selskapet.



Dersom de strategiske løsningene lar vente på seg vil Raufoss ha behov for ny kapital for å finansiere sitt investeringsprogram i Canada.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.