RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere fra Raufoss

Sist oppdatert:
Raufoss opplevde fall i både omsetning og resultat i fjerde kvartal 2002. Nedskrivninger og høye kostnader forbundet med innkjøring av ny fabrikk svekker driftresultatet kraftig. Selskapet kan komme til å trenge ny kapitaltilførsel
Raufoss fikk et driftresultat på minus 285 millioner kroner i fjerde kvartal 2002 sammenlignet med minus 47 millioner kroner i samme kvartal året før.

Nedskrivninger på 258 millioner kroner innen chassisområdet tynger driftresultatet. I tillegg svekkes driften av svak salgsutvikling og høye kostnader forbundet innføring av ny hjulopphengfabrikk på Raufoss, melder selskapet.

Omsetningen landet på 214 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, mot 285 millioner kroner i samme periode i 2001. Resultat før skatt kom på minus 295 millioner kroner, sammenlignet med minus 59 millioner kroner året før.

Arbeidskapitalen er betydelig svekket som følge av nedgang i omløpsmidler og en økning i kortsiktig rentebærende gjeld på 207 millioner kroner.

Selskapets fremtidsutsikter avhenger av evnen til å finne strategiske samarbeidspartnere eller nye eiere til de operative virksomhetene, melder selskapet.

Dersom de strategiske løsningene lar vente på seg vil Raufoss ha behov for ny kapital for å finansiere sitt investeringsprogram i Canada.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere