RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere fra Veidekke

Sist oppdatert:
Veidekke leverer lavere overskudd tross økt omsetning i tredje kvartal
Veidekke fikk et resultat før skatt på 57,9 millioner kroner i tredje kvartal, mot 80,0 samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene ble 2.817 millioner kroner, mot 2.667 millioner samme kvartal i fjor. Driftsresultatet falt fra 109,0 til 60,4 millioner kroner.

- Resultatfremgangen i entreprenørvirksomheten i Norge og Danmark fortsatte i tredje kvartal. Målrettet forbedringsarbeid og en sterk ordresituasjon tilsier at denne positive utviklingen vil kunne fortsette. Resultatene i Skåne i Sverige er sterkt påvirket av tap og avsetninger i stålvirksomheten. Etter at Veidekke nå går ut av denne virksomheten, vil innsatsen fremover være konsentrert om å videreutvikle bygg- og anleggsvirksomheten i et markedsområde hvor vi ser gode muligheter for selskapet, heter det i kvartalsrapporten.

- Det er gledelig å kunne konstatere at den tradisjonelle
entreprenørvirksomheten går bra, særlig i Norge og Danmark.
Her er resultatmarginen forbedret i forhold til i fjor, og
ordrebeholdningen er opprettholdt på et høyt nivå, sier
konsernsjef Terje R. Venold.

- Selv om det er tegn til bedring innen visse markedssegmenter, må vi regne med krevende markedsforhold også i tiden som kommer. Den viktigste oppgaven fremover blir å øke inntjeningen i selskapets kjernevirksomhet gjennom fortsatt målrettet forbedringsarbeid med fokus på drift og kostnadseffektivisering. Selskapets store ordrereserve gir et godt grunnlag for en positiv utvikling fremover, heter det videre.

I slutten av august kom Veidekke med et varsel om at resultatutviklingen i år hadde vært svakere enn ventet, og at man neppe ville kunne nå målet om 15 prosent avkastning på egenkapitalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere