RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakere resultat for Egmont

Sist oppdatert:
Men omsetningen økte i 2008.

Det danske Egmont-konsernet økte omsetningen med fem prosent i 2008. Men resultatet ble markant svekket av store nedskrivninger og valutatap.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Egmont omsatte for 11,7 milliarder danske kroner i 2008 og fikk et resultat før finanskostnader på 748 millioner kroner.

Resultatet etter avskrivninger og skatt havnet på langt mer beskjedne 19 millioner danske kroner.

- Resultatet før skatt lever ikke opp til forventningene og bærer blant annet preg av fallende valutakurser, nedskrivninger av goodwill og kostnader til tilpasninger. I løpet av 2008 har vi iverksatt lønnsomhetsprogrammer som skal redusere våre årlige kostnader med 400-500 millioner DKK. Dette for å møte konjunkturene og holde fast ved våre investeringer for fremtiden. 2009 blir et særdeles utfordrende år, selv om vi har rustet oss opp i 2008. Den viktigste usikkerhetsfaktoren i 2009 er annonsesalget, sier konsernsjef Steffen Kragh i en pressemelding.

I Norge er Egmont eiere i TV 2, Hjemmet Mortensen og Cappelen Damm. De to førstnevnte har begge foretatt omfattende kostnadsreduksjoner.

Magasinvirksomheten, Nordisk Film og TV 2 leverte alle positive resultater, mens områdene books og Kids Media leverte negative tall.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere