*Nettavisen* Nyheter.

Svakere resultat for Egmont

Men omsetningen økte i 2008.

18.03.09 12:57

Det danske Egmont-konsernet økte omsetningen med fem prosent i 2008. Men resultatet ble markant svekket av store nedskrivninger og valutatap.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Egmont omsatte for 11,7 milliarder danske kroner i 2008 og fikk et resultat før finanskostnader på 748 millioner kroner.

Resultatet etter avskrivninger og skatt havnet på langt mer beskjedne 19 millioner danske kroner.

- Resultatet før skatt lever ikke opp til forventningene og bærer blant annet preg av fallende valutakurser, nedskrivninger av goodwill og kostnader til tilpasninger. I løpet av 2008 har vi iverksatt lønnsomhetsprogrammer som skal redusere våre årlige kostnader med 400-500 millioner DKK. Dette for å møte konjunkturene og holde fast ved våre investeringer for fremtiden. 2009 blir et særdeles utfordrende år, selv om vi har rustet oss opp i 2008. Den viktigste usikkerhetsfaktoren i 2009 er annonsesalget, sier konsernsjef Steffen Kragh i en pressemelding.

I Norge er Egmont eiere i TV 2, Hjemmet Mortensen og Cappelen Damm. De to førstnevnte har begge foretatt omfattende kostnadsreduksjoner.

Magasinvirksomheten, Nordisk Film og TV 2 leverte alle positive resultater, mens områdene books og Kids Media leverte negative tall.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.