Svakere resultat i Aker Solutions

Oslo (NTB): Aker Solutions leverte i fjerde kvartal i fjor et svakere resultat enn i samme kvartal året før, men bedret samtidig inntektene.

13.02.14 12:19

Resultatet før skatt endte på 558 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, ned fra 582 millioner kroner i samme kvartal 2012. Driftsresultatet falt fra 814 millioner kroner i siste kvartal 2012 til 677 millioner kroner i fjorårets siste kvartal.

Samtidig kan Aker Solutions vise til inntektsvekst. Driftsinntektene økte fra 11.196 millioner kroner i siste kvartal 2012 til 11.448 millioner kroner i fjorårets siste kvartal.

- Vi oppnådde økt inntjening gjennom fjoråret, men det forteller ikke hele historien. Subsea-virksomheten vår ble markedsvinner i det raskest voksende offshore-segmentet, og vår engineering-enhet klarte å snu en treg start på året til en mulighet som kan befeste posisjonen gjennom det neste tiåret, sier Aker Solutions' styreleder Øyvind Eriksen.

I fjorårets siste kvartal solgte Aker Solutions to forretningsområder som ikke ble betraktet som kjernevirksomhet, til en samlet verdi av 5,4 milliarder kroner.

- Inntektene har bidratt til å videreutvikle vår finansielle styrke og fleksibilitet betraktelig. Dette vil gjøre oss i stand til å nyte fordeler av mulighetene som oppstår i mer volatile markeder mens vi fortsetter utviklingen og veksten i Aker Solutions, sier Eriksen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag