RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakest USA-vekst på to år

Sist oppdatert:
Det viktige amerikanske bruttonasjonalprodukt-veksten for USA var ute torsdag. Sjekk det ut her
Klokken 14.30 var tallene for veksten i bruttonasjonalprodukt (BNP) i USA ute. Tallene er foreløpige tall for første kvartal.

På forhånd ventet markedet en økning på 3,5 prosent på årsbasis. BNP-deflatorn (chain-weight) var ventet å stige med 2,1 prosent.

I fjerde kvartal steg BNP med 3,8 prosent og BNP-deflatoren 2,3 prosent i årstakt.

Fasiten for den foreløpige BNP i første kvartal havnet på 3,1 prosent. Deflatoren havnet på 2,1 prosent i første kvartal.

Svakeste vekst på to år

Tallene torsdag ettermiddag viser at den amerikanske økonomien vokste i den svakeste takten på to år.

Forbruk, lageroppbygging og forretningsinvesteringer bidro mest til økningen i bruttonasjonalproduktet, mens utenlandshandelen bidro mest på nedsiden.

Dette er GDP - USA:

Gross Domestic Product. Tilsvarer bruttonasjonalprodukt (BNP) i Norge. Det mest brukte målet for (veksten i) samlet verdiskapningen i et land, inkludert både privat og offentlig forbruk samt investeringer, tillagt eksport, men fratrukket import. Målet er pengeverdi. I USA kommer tallet i tre versjoner, først et anslag (advanced), så et foreløpig tall (preliminary) og til slutt et endelig tall (final). I USA fokuseres det mest på kvartalsvise tall som viser en årlig endringstakt. Fokus er på realveksten, altså korrigert for prisvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere