RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakeste krone siden april

Sist oppdatert:
Kronen har mandag morgen svekket seg til de laveste nivåene siden april, etter meldingen om overraskende lav prisvekst forrige uke
En dollar koster mandag morgen 6,97 kroner, mot en sluttkurs på 6,91 fredag. Så sent som tirsdag var kursen 6,62 kroner.

En euro koster nå 8,34 kroner, mot 8,29 fredag.

For begge deler er dette den svakeste kronen siden april.

Observatørene ser ut til å mene at det fortsatt er de overraskende lave inflasjonstallene i Norge, som ble publisert torsdag morgen, som tynger kronen.

De viste at kjerneinflasjonen i Norge bare var 0,1 prosent fra mai i fjor til mai i år. De fleste hadde ventet at prisveksten nå var i ferd med å ta se opp, men det viste seg altså å være feil, og dermed økte troen på lavere, eller i alle fall ikke høyere, rente fremover. Og det betyr svakere krone.

Nordea tror imidlertid kronesvekkelsen er midlertidig, og mener kursen vil styrke seg igjen, fremgår det av bankens morgenrapport.

Nordea tror på en kurs mot euro på ned mot 8,20 innen en måned og mulig test av nivået på 8,10 tidlig på høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere