RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt fra Crew-selskap

Sist oppdatert:
Det sørafrikanske gruveselskapet Metorex gikk med underskudd i første kvartal etter store dollarsvekkelser. Selskapets aksjonærer har godkjent kjøpet av gruveselskapet ETC sammen med Crew Development
Crew Development eier 21 prosent av aksjene i Metorex, men vil selge seg ned i forbindelse med at de to selskapene kjøper opp gullgruvene samlet i selskapet ETC. ETC vil bli døpt om til Barberton Mines når overtagelsen fullføres.

Generalforsamlingen i Metorex godkjente i går kjøpet, som var det siste forbeholdet før kjøpet ble endelig.

Metorex har også lagt frem tall for første kvartal, som var svake. De viser et underskudd på omkring 20 millioner kroner, eller 11,3 millioner sørafrikanske rand.

Forklaring ligger i et fall i driftsinntektene på 24 prosent fra fjerde til første kvartal Omsetningen i første kvartal endte på 172,4 millioner rand. Omsetningfallet er i all hovedsak utløst av svekkelsen av amerikanske dollar mot rand.

Selskapet forventer at dollar/rand-forholdet vil fortsette å prege resultatene, og det er igangsatt kostnadsreduserende tiltak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere