RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt fra eks. PGS-beiler

Sist oppdatert:
Det amerikanske seismikkselskapet Veritas DGC hadde et overraskende skuffende fjerde kvartal, men ble reddet av reverseringer av tidligere skattetap. Ordreinngange er imidlertid sterk
Veritas DGC som er et av de store seismikkselskapene i verdensmarkedet hadde driftsinntekter på 136,7 millioner dollar i sitt regnskapsmessige fjerde kvartal som ble avsluttet 31. juli. I samme periode i fjor var inntektene på 136,2 millioner dollar.

Driftsresultatet endte på skuffende minus 1,8 millioner dollar, mot pluss 7,3 millioner dollar i samme periode i fjor. Resultat før skatt og engangsposter endte dermed på minus 0,9 millioner dollar, mot pluss 4,7 millioner i pluss i samme periode i fjor. Pr. aksje gir det et resultat på minus 3 cent.

Det var ifølge Thomson First Call ventet pluss 14 cent pr. aksje før engangsposter og en omsetning på 142,9 millioner dollar.

- Driftstapet på omkring 2 millioner dollar i fjerde kvartal for regnskapsåret 2005 var et resultat av en ikke-favorabel multiklien/kontrakts miks, ekstra utviklings- og forskningskostnader og kostnader i forbindelse med Sarbanes Oxley-ordningen, skriver Veritas i en kommentar.

Inkludert engangsposter og skattereversering endte nettoresultatet på pluss 46,2 millioner dollar.

Veritas hadde en ordrebok ved utgangen av juli på 302 millioner dollar, mot 234 millioner ved utgangen av april og 147 millioner dollar ved utgangen av fjerde kvartal 2004.

Veritas-aksjen steg marginalt i etterbørshandel i USA etter at tallene ble publisert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere