RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt fra EMGS

nderskuddet øker og inntektene mer enn halvert.

Rapporten fra seismikk- og oljegeologiselskapet Electromagnetic Geo-Services ASA viser nok et tungt kvartal.

Selskapet har foretatt en større reorganisering med kostnadsreduksjoner, og flåten er slanket ned til to kjernefartøyer som skal drive med innsamling av elektromagnetiske geologiske data på oppdrag fra oljeselskaper.

I fjerde kvartal hadde EMGS driftsinntekter på 7 millioner dollar, mer enn en halvering fra samme periode i fjor da topplinjen lød på 15,6 millioner dollar. Driftsresultatet endte på minus 24,6 millioner dollar i fjerde kvartal, mot minus 20,9 millioner i samme kvartal i 2008. Resultatet før skatt endte på minus 31,9 millioner dollar, mot minus 23,5 millioner i fjerde kvartal 2008.

I løpet av fjerde kvartal hadde selskapet to skip i drift, BOA Galatea og BOA Thalassa. Førsnevnte tilbrakte kvartalet på to multiklient prosjekter, ett i Nordsjøen og det andre i Mexicogolfen. BOA Thalassa ble brukt til intern testing av utstyr i fjerde kvartal.

Selskapet opplsyer at både Siem Sasha og Atlantic Guardian fortsatt er en del av flåten, men de har vært utleid og opererer i spotmarkedet i Nordsjøen. Utnyttelsesgraden på flåten endte på bare 27 prosent, mot 49 prosent i fjerde kvartal 2008.

EMGS skriver i rapporten at de mener omstillinger og kostnadsreduksjoner gjennomført i 2009, i tillegg til fjoårets emisjonen, har skapt en virksomhet som er mer økonomisk robust, mer effektiv og mer kommersielt orientert. Selskapet tror på økt aktivitet i inneværende år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere