RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt fra Itera

Sist oppdatert:
IT-selskapet Itera hadde svake resultater i andre kvartal
Iteras omsetningen i andre kvartal endte på 58,1 millioner kroner, mot 89,5 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Selskapets resultat før skatt i kvartalet ble på svake minus 4 millioner kroner, mot minus 2,3 millioner kroner i fjor.

- Fallet i omsetning er i stor grad kompensert med en reduksjon på 34 prosent av den samlede kostnadsbasen i samme periode, heter det i en melding fra selskapet. Omsetningen og lønnsomheten for andre kvartal er lavere enn første kvartal i år. Dette kan forklares med at det er færre arbeidsdager i andre kvartal (bl.a. pga. påsken) og at andre kvartal er belastet med et tap på 1,2 millioner kronere i et av kommunikasjonsselskapene gjennom nedskalering av kapasitet, heter det i meldingen fra Itera.

Itera-gruppens to selskaper innen kommunikasjonssektoren har vist svak utvikling i andre kvartal. Det er i slutten av kvartalet foretatt en ytterligere tilpasning av kostnadene gjennom løpende reduksjon av driftskostnader og kollektiv omleggelse av omlag 20 prosent av de faste lønnsgodtgjørelser til resultatbasert avlønning, skriver selskapet.

Itera hadde bankinnskudd på 62,2 millioner kroner ved utgangen av første halvår, ned fra 74,5 millioner kroner ved fjorårets slutt.

Selskapet skriver videre i en melding at de tror markedssituasjonen for Iteras tjenester blir bedre i andre halvår enn i første halvår.

- Selskapets langsiktige finansielle mål om en organisk vekst raskere enn markedet og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 15 til 20 prosent står ved lag, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere