RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt fra oljeservicegigant

Sist oppdatert:
Verdens største oljeserviceselskap, amerikanske Schlumberger, fikk merke uroen i venezuelansk og nigeriansk olejindustri i første kvartal, og måtte se resultatene falle
I tillegg til uroen i disse to viktige oljelandene, var det også svakere etterspørsel etter seismikk og it-produktene til datterselskapet Sema. Schlumberger eier 60 prosent av verdens største seismikkselskap, Western Geco.

Schlumberger fikk et resultat på 149 millioner dollar, eller 26 cent pr. aksje, mot 172,5 millioner i samme periode i fjor. Det var ifølge estimater innhentet av Thomson First Call, ventet et resultat på 24 cent i snitt.

Omsetningen endte i kvartalet på 3,34 milliarder dollar, mot 3,26 milliarder for ett år siden.

Det var ikke bare negativ utvikling i Schlumbergers kvartalsrapprot, blant annet har aktiviteten i Nord-Amerika vært sterkere, og det samme gjelder Mexico, Russland og deler av Midtøsten.

Schlumberger er usikre på utviklingen utenfor det nordamerikanske markedet på grunn av usikkerheten i verdensøkonomien, ifølge rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere