RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt fra Solvang

Sist oppdatert:
Gassrederiet Solvang måtte se driftsresultatet falle kraftig i fjerde kvartal som følge av svake markeder.
Solvang fikk et ordinært driftsresultat på kun 3,5 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 13,6 millioner i samme periode i 2005.

Takket være store poster med urealisert valuta- og verdipapirgevinster endte derimot resultat før skatt på 48,3 millioner, mot 36,2 millioner i fjerde kvartal 2005.

Solvang er medeier i en rekke gasskip i ulike segmenter, så selskapet rapporterer også bruttotall som gir en bedre oversikt over aktiviteten. Her melder selskapet om frakteinntekter på 30,6 millioner krone ri fjerde kvartal, ned fra 38,2 millioner i samme periode året før. Det ga et driftsresultat på 7,8 millioner kroner, ned fra 17,7 millioner året før.

Samlet overskudd for Solvangs verdipapirportefølje i fjor var på 58,7 millioner kroner, mot 70,5 millioner i 2005. Det foreslås et utbytte på 75 øre pr. aksje som er på nivå med 2005.

Styre i Solvang noterer forøvrig at den svake utvikling for de største gasskipene skaper noe usikkerhet på litt sikt, men ser bedre utvikling for de andre segmentene. Solvang er medeiere i ikke mindre enn ni skip som er i ordre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere