RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt fra Tandberg Storage

Sist oppdatert:
Tandberg Storage leverte dårlig tall i fjerde kvartal etter en nedskrivning. Utviklingsprosjektet O-Mass går heller ikke som ventet
Tandberg Storage fikk en omsetning på 1,6 millioner kroner i fjerde kvartal, og består i sin helhet av salg av utviklingstjenester.

Konsernets samlede resultat før skatt ble minus 9,8 millioner kroner.

Resultatet i morselskapet Tandberg Storage ble minus 40,3 millioner kroner, etter en nedskrivning av bokført verdi på aksjer i O-Mass på 30,0 millioner i forbindelse med årsoppgjøret, noe som for øvrig ikke har noen kontantmessig effekt.

Selskapet hadde en negativ kontantstrøm på 8,8 millioner kroner i fjerde kvartal, og sitter nå igjen med 46,3 millioner kroner i kontanter ved utgangen av perioden.

Tandberg Storage har støtt på problemer i ett av sine utviklingsprosjekt.

- For O-Mass har man oppnådd den nødvendige tekniske milepæl for skrivehodet, men man nådde ikke tilsvarende milepæl for lesehodet i desember slik opprinnelig forutsatt. Etter drøftelser med Imation har man besluttet å forsette forskningarbeidet på leseteknologien i 2004. Det videre arbeidet vil bli finansiert av et tilskudd fra Imation på 320.000 dollar i tillegg til forventede tilskudd fra offentlige kilder, heter det i en melding fra selskapet.

Hovedsatsningen til Tandberg Storage er imidlertid er en ny båndstasjon basert på den åpne LTO standarden, som støttes av IBM, HP og Certance (Seagate). Den tekniske utviklingen fulgte planen i kvartalet inkludert ferdigstillelse av første prototype ved utgangen av kvartalet, skriver Tandberg Storage i meldingen.

Selskapet utvikler også på Tandberg Datas egen SLR-teknologi.

Tandberg Storage er et resultat etter fisjonen fra Tandberg Data.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere