RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt i fjor - håper for i år

Sist oppdatert:
EUs finansministre kunne i dag konstatere at veksten i eurosonen mistet fart på slutten av fjoråret. Men de klamrer seg til håpet for et sterkt 2006. Les mer her:
I dag møttes alle EUs finansministere i Brussel og fikk beskjeden om at eurosonens økonomiske vekst i fjerde kvartal var svak. Fra Berlin ble det meldt at den tyske økonomien ikke vokste overhodet i fjerde kvartal fra kvartalet før, og tall fra Paris viser at den franske økonomien nærmest stagnerte.

I dag kom beskjeden om at veksten i eurosonen endte på 0,3 prosent fra tredje til fjerde kvartal, noe som var ventet.

For året vokste eurosonens økonomi med 1,3 prosent fra 2,1 prosent året før. Nå forventes det fra EU at veksten i 2006 blir på mellom 1,9 til 2,2 prosent.

Disse estimatene tvilholder kommisæren for finans- og pengepolitikk i Europakommisjonen, Joaquin Almunia, seg til ifølge Reuters. I dag uttalte han at han var forsiktig optimistisk på vegne av den europeiske veksten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere