RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt igjen av Ementor (Ny)

Sist oppdatert:
Arne A. Jensen overbeviser heller ikke i fjerde kvartal. Det viser en gjennomgang av Ementors kvartalsresultater
Ementor og Arne A. Jensen leverte resultater for fjerde kvartal torsdag. Han overbevist heller ikke denne gangen.

Resultat før skatt endte på minus 42 millioner kroner, mens markedet hadde ventet en underskudd på 11 millioner kroner i fjerde kvartal. I fjor havnet bunnlinjen på minus 707,5 millioner kroner

Driftsresultat før avskrivninger (EBITA) endte på 2,6 millioner kroner, mens analytikerne hadde ventet EBITA-resultat på 4 millioner kroner i fjerde kvartal. I samme kvartal 2002 var EBITA-resultatet på minus 3,9 millioner kroner.

Det rene driftsresultatet var praktisk talt i null i fjerde kvartal.

Selskapets omsetning endte på 1.434 millioner kroner, mens markedet hadde ventet en omsetning på 1.214 millioner kroner i fjerde kvartal. Omsetningen i fjerde kvartal var på linje med året før.

Analytikerne har altså bommet på marginene til Ementor i kvartalet. Bruttomarginen i fjerde kvartal var 35,4 prosent sammenlignet med 42,0 prosent i tredje kvartal 2003.

- Nedgangen skyldes hovedsakelig en høyere andel produktsalg, heter det i meldingen fra Ementor.

Norge best

Det er den norske delen av Ementor som går best, mens operasjonen i Sverige går dårligst. Alle de nordiske organisasjonene til Ementor går imidlertid i pluss i fjerde kvartal.

Den norske Ementor-delen, som tradisjonelt har vært lokomotivet i IT-konsernet, leverte et EBITA-resultat på 10 millioner kroner i fjerde kvartal.

Ementor-rapporten viser videre at kontantstrømmen bedret seg med 8,8 millioner kroner i kvartalet, og at selskapet har 317,5 millioner kroner i kontanter ved utgangen av fjerde kvartal. Kontantstrømmen fra drift var imidlertid minus 8,9 millioner kroner i kvartalet.

Styret skriver i meldingen at de mener at selskapet har styrket sin markedsposisjon innenfor utvalgte segmenter og er godt posisjonert for vekst i et bedret marked.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere