RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svakt igjen fra Stolt Offshore(Ny)

Sist oppdatert:
Stolt Offshore måtte logge et nytt underskudd i første kvartal, men sikter fortsatt mot et breakevenresultat for hele 2004. Ordreboken er økt betraktelig
Stolt Offshore fikk et underskudd på 18,5 millioner dollar i første kvartal, mot minus 18,2 millioner i samme periode i fjor. Selskapet avsluttet første kvartal 29. februar.

Resultat pr. aksje ble på minus 18 cent, mens det ifølge Thomson First Call var ventet minus 10 cent, basert på estimater fra to meglerhus. Ifølge konsernsjef Tom Ehret så er det fortsatt gamle svake kontrakter som trekker ned for selskapet.

Driftsinntektene falt fra 417 millioner dollar i første kvartal 2003 til 276,4 millioner i årets første kvartal. Selskapet har solgt virksomheter i mellomtiden som forklarer noe av fallet.

Når det gjelder utviklingen i offshoremarkedet fremover så ser selskapet en flat utvikling i år, mens det på mellomlang sikt er ventet en bedring.

Selskapet ønsker å være forsiktige i sin guiding, men opprettholder målet om breakeven for hele året.

Selskapet opplyser at de pr. 23. april hadde en ordrebok på 1.225 millioner dollar, mot 812 millioner ved utgangen av regnskapsmessig fjerde kvartal 30. november 2003.

Restruktureringen i mål

- Ved utgangen av første kvartal hadde Stolt Offshore nådd hovedmålene satt i ledelsens 2003 restruktureringsplan, sier konsernsjef Tom Ehret i Stolt Offshore i en kommentar.

Stolt OFfshore plassert i begynnelsen av kvartalet en emisjon på 100 million dollar, samt at hovedaksjonær Stolt-Nielsen konverterte gjeld for 50 millioner dollar. Stolt Offshore opplyser at de fortsatt jobber med en etterfølgende emisjon på 50 millioner dollar.

Når det gjelder salgsplanen for seks av skipene i flåten, så har et skip blitt plassert på et lengre timecharter, mens to har blitt solgt til opphugging. Selskapet opprettholder ambisjonen om å hente 100 til 150 millioner dollar fra salg av aktiviteter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere