RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svar skyldig om samferdselsuenighet

Foto: Høyre/Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Både Fremskrittspartiet og Høyre tror de skal klare å bli enige om veifinansiering i en blåblå regjering, men de klarer ikke å forklare hvordan.

– Jeg er helt sikker på at hvis det blir et klart borgerlig flertall etter valget, så vil dette løse seg. Men jeg innrømmer at det er ulike holdninger til finansieringen, sa samferdselspolitisk talsmann Trond Helleland i Høyre da Stortinget behandlet Nasjonal transportplan tirsdag.

Helleland beskrev overfor NTB i forrige uke uenighetene mellom Frp og Høyre om pengebruk og finansieringsmodell på veiutbygginger som «en gordisk knute». Da samferdselspolitisk talsmann Bård Hoksrud redegjorde for Frps alternative, og sammenlignet med regjeringens forslag svært kostbare, transportplan, ble han og Helleland konfrontert med uttalelsene.

– Etter å ha hørt Hoksrud i salen i dag, har Helleland kommet noe nærmere en løsning på den gordiske knuten? spurte Anne Marit Bjørnflaten (Ap), nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen.

Senterpartiets Janne Sjelmo Nordås lurte på sin side på om Hoksrud ville garantere for at Frps finansieringsmodell blir fulgt, eller om partiet ville vike unna når Høyre setter hardt mot hardt i eventuelle regjeringsforhandlinger.

Det blir det opp til velgerne å avgjøre gjennom oppslutningen, påpekte Hoksrud.

– Alle de fire partiene på ikke-sosialistisk side er enige om vi ønsker en mer offensiv samferdselssatsing. Frp skal overbevise de andre om at det kan vi gjøre uten å flå bilistene, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere