NEW YORK (Nettavisen): Forskere han nå gjort funn som tyder på at immuniteten mot koronaviruset kan vare i flere år.
Immunceller overlever i benmargen
New York Times viser til funn der man nå antyder at viktige immunceller overlever i benmargen til mennesker som ble smittet med viruset, eller som ble vaksinert mot det.
Les også: Donald Trump etter nye Kina-opplysninger: - Alle er enige om at jeg hadde rett
De to nye studiene som avisen drar frem, viser at immuniteten overfor koronaviruset varer i minst ett år, trolig hele livet, og at immuniteten øker over tid, spesielt etter vaksinasjon.
Les også: Ny fantastisk vaksinenyhet: - Er 100 prosent effektiv

I denne puben må du ha tatt vaksinen for å komme inn - andre steder risikerer man 42.000 kroner i bot
Samlet sett viser studiene også at de fleste som har blitt friske etter å ha hatt koronaviruset, ikke trenger såkalte booster-sprøyter. Folk som har blitt vaksinert tidligere, vil derimot trenger denne ekstra sprøyten på et senere tidspunkt, viser studiene.
Det vil også den minoriteten som ble smittet av viruset, mens som ikke fikk opparbeidet seg en stor nok immunitet respons, skriver avisen.

Sjokkhistorien bak «tidenes bitcointabbe»: - Jeg hadde ingen anelse
- Immunitet ser ut til å være langvarig
Begge de omtalte forskningsrapportene har tatt for seg personer som ble smittet for ett år siden.
Funnene i den ene rapporten, som er gjengitt i tidsskriftet Nature, viser at cellene som har beholdt et minne om viruset, forblir i beinmargen og kan produsere antistoffer ved behov.

Ny fantastisk vaksinenyhet: - Er 100 prosent effektiv
- Studiene stemmer overens med den voksende litteraturen som antyder at immunitet fremkalt av infeksjon og vaksinasjon for SARS-CoV-2 ser ut til å være langvarig, sier Scott Hensley, en immunolog ved University of Pennsylvania, som ikke var involvert i forskningen, til New York Times.
Han får støtte fra Michel Nussenzweig, en immunolog ved Rockefeller University i New York
- Personer som er blitt smittet og som blir vaksinert, har virkelig en fantastisk respons, et fantastisk sett med antistoffer, fordi de fortsetter å utvikle antistoffene sine. Jeg forventer at det vil vare lenge, sier Nussenzweig.
Les også: Kinas «flaggermuskvinne» advarer om at koronaviruset bare er «toppen av isfjellet»
- Smittede bør vaksinere seg
I et studie ledet av Ali Ellebedy ved Washington University i St. Louis tok man prøver fra benmargen til 19 personer cirka syv måneder etter at de hadde blitt smittet av viruset. 15 av disse hadde b-celler med minne, mens fire ikke hadde det. Dette betyr at noen av de som blir smittet, bærer få eller ingen av disse cellene.
- Det dette forteller meg, er at man ikke trenger å ha en super immunitet selv om man er blitt smittet, sier Ellebedy, som mener eksempelet viser at også de som har vært smittet bør vaksinere seg.
