RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveaas kjøper i gråmarkedsselskap

Sist oppdatert:
Christen Sveaas-selskapet Kistefos Venture Capital har kjøpt aksjer i unoterte Global IP Sound. Aksjen har i det siste steget, etter store underskudd og tilhørende kurskollaps
Kistefos Venture Capital har kjøpt 252.000 aksjer i Global IP Sound (GIPS) til snittkurs 1,47 kroner, ifølge en melding. Kjøpet utgjør en snau prosent av aksjene i selskapet.

Sveaas har gjennom Kistefos-systemet lenge vært stor aksjonær i GIPS, som utvikler teknologi for å overføre taletelefoni over internett.

Kursen på GIPS-aksjen har steget fra 1 krone tidligere i høst til en topp på 2,50 kroner tirsdag. I går sluttet den på 1,70 kroner. Det har også vært en brukbar handel i den ellers lite likvide aksjen de siste dagene.

Men kursen er fortsatt bare rundt 1 prosent av toppnivået fra år 2000.

Grunnen er store underskudd og forsinkelser i forhold til planlagt vekst.

Selskapet har et underskudd på 24,1 millioner svenske kroner av en omsetning på 5,1 millioner.

GIPS skriver i sin rapport for tredje kvartal at omsetningen har vært skuffende.

Selskapet planlegger nå å bli et amerikansk selskap i stedet for svensk, som det har vært til nå. Dette skal gjøres for å komme nærmere de viktige kundene. Det svenske selskapet vil bli et holdingselskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere