RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveaas satser på snop

Sist oppdatert:
Christen Sveaas er blant investorene som går inn med mer kapital i Hval Sjokoladefabrikk. Pengene skal brukes til å firedoble produksjonskapasiteten
Hval Sjokoladefabrikk, som er på Fondsmeglerforbundets liste over unoterte aksjer, har hentet inn 6,4 millioner i ny kapital.

Blant deltagerne i emisjonen er Christen Sveaas, som også var aksjonær fra før. Han er en av de tre største aksjonærene, sammen med Arne Borgen og Steinar Lindberg.

Emisjonen ble gjort til 3,20 kroner pr. aksje, noe som verdsetter selskapet til 32 millioner kroner etter emisjonen.

Aksjen er sist omsatt til 3,50 kroner i det unoterte markedet, etter å ha steget fra en bunn på 1,90 kroner i oktober.

Daglig leder R. Rune Forsberg sier til iMarkedet at interessen for emisjonen var større enn ventet, og man tar derfor i litt ekstra med investeringene for å øke kapasiteten.

I 2003 har det stort sett vært kjørt døgnkontinuerlig drift på fabrikken utenfor Sandefjord. Nå skal kapasiteten firedobles i god tid før høysesongen, som er på høsten. Både produksjonslinjen for sjokolade og marsipan byttes ut.

- Plukk- og mix-segmentet øker, og her har vi vår styrke, sier Forsberg.

Omsetningen økte i 2003 fra 21 til 31 millioner kroner. Når det gjelder bunnlinjen viser den rundt 1,5 millioner i pluss dersom Hval får medhold i en tvist med Diplom-Is, opplyser Forsberg. Vinner man ikke frem, blir det rundt null.

Når det gjelder 2004, sier Forsberg at man gå inn i året med en takt som tilsier en omsetningsvekst rundt 25 til 30 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere