RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveaas-selskap fikk inn 80 mill.(Ny)

Sist oppdatert:
Bredbåndsselskapet Catch Communications har gjennomført en rettet emisjon på 80 millioner kroner. Nå ser selskapet på en mulig listing på unoterte listen
Emisjon ble plassert på tegningskurs 23,- kroner, noe som priset selskapet til 540 millioner kroner før emisjonen . Det er investoren Christen Sveaas og hans Kistefos ASA som er største eier i bredbåndsselskapet, sammen med DnB, Sparebanken Nord-Norge ASA og de ansatte før emisjonen.

I tillegg til institusjonelle investorer har en del private profesjonelle investorer tegnet seg i emisjonen som innbrakt 80 millioner kroner til Catch.

Ifølge adm. direktør Kjell Ivar Hansen er det i det vesentligste snakk om nye aksjonærer, men han ønsker ikke å tallfeste hvor mange aksjonærer selskapet har etter emisjonen.

- Det øker en del, sier Hansen til iMarkedet.

- Sikter dere nå mot en listing på unoterte listen?

- Vi ser på det som spennende å søke likviditet ved en listet situasjon. Det er riktig for et vekstselskap å ha tilgang på den typen kapital, sier Hansen til iMarkedet.

Tilretteleggere for transaksjonen har vært Pareto Securities ASA og Sparebank1 Nord-Norge Securities ASA.

Ser på konsolidering og oppkjøp

Selskapet skriver i en pressemelding at de har en uttrykt ambisjon om å delta i en forventet konsolidering i bransjen, samt å øke veksten ytterligere.

- Vi ser for oss at ett antall aktører er kandidater for et strukturelt samarbeid, sier Hansen og viser til de klare skalaeffektene i telekombransjen som interessante i en slik strategi.

Hansen sier videre at de har lagt løp med både organisk vekst og ikke organisk vekst. Han ønsker ikke si noe hva selskapet ser for seg av omsetning i år, utover at resultat forventes å bli noe mer enn en dobling halvårstallene. Catch omsatte i fjor for 174 millioner kroner med et overskudd på 11 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere