RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveaas ut etter dissens i Orkla

Sist oppdatert:
Investor og storaksjonær i Orkla, Christen Sveaas, tapte slaget om å beholde styreplassen i Orkla etter et langt møte i bedriftsforsamlingen. Men uten støtte var han ikke
Det ble kampvotering på bedriftsforsamlingen i Orkla etter at en delt valgkomité hadde gått inn for at Sveaas måtte gå for å gjøre plass til Stein Erik Hagen i Orkla-styret.

På ettermiddagens bedriftsforsamling tapte Sveaas plassen med ni mot fem stemmer.

Leder av bedriftsforsamlingen, Harald Arnkværn, opplyser til NTB at flertallet gikk inn for å stemme ut Sveaas etter en lang, men saklig debatt.

Arnkværn utgjorde sammen med Storebrands Idar Kreutzer flertallet i valgkomiteen som innstilt på å kaste Sveaas ut av styret, mens mindretallet, Elisabeth Grieg, mente Kjell Almskog burde vike for Hagen. Grieg forsvarte i kveld sin innstilling på NRK.

– Jeg synes ikke at det var tungtveiende grunner nok til å kaste ham, sier hun.

En uvanlig meddelsom Sveaas sa til journalistene utenfor bedriftsforsamlingen at medlemmene av bedriftsforsamlingen ikke hadde noen god begrunnelse for å kaste ham. Sveaas holdt selv et innlegg i begynnelsen av møtet som han deretter forlot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere