Svein-Arne fikk sjokk da han så graven

Sjokkert: Svein-Arne Knutsen måtte kjøpe nye blomster til gravstedet etter at uvedkommende hadde fjernet alle blomstene.

Sjokkert: Svein-Arne Knutsen måtte kjøpe nye blomster til gravstedet etter at uvedkommende hadde fjernet alle blomstene. Foto: Finn Olsen (Fremover)

Svein-Arne Knutsen fikk ikke sove på to netter etter at han fant gravstedet ribbet for blomster.

(FREMOVER.NO): Det var på tirsdag han oppdaget det.

– Jeg har fem graver jeg pleier å gå til for å vanne og stelle. Da så jeg at noen uvedkomne hadde fjernet blomstene. Jeg fikk sjokk, forteller Knutsen til Fremover.

Han sier også at ugjerningene var gjort slik at jorda var slettet utover igjen med hendene på kirkegården på Elvegård i Skjomen.

Fikk ikke sove
Han har aldri tildigere opplevd noe lignende og forstår virkelig ikke hvorfor noen kunne finnepå å gjøre noe slikt.

– Jeg kan ikke fatte og begripe hvem det er som gjør noe sånt. Jeg ble helt satt ut etter jeg oppdaget det, jeg fikk vondt i magen og fikk ikke sove på to dager, sier mannen som fremdeles er veldig opskaket over hendelsen.

Vanlige blomster
Svein-Arne forteller at gravstedet var beplantet med det han tror var stemorsblomster, men han er usikker siden det var hans søskenbarn som sto for den jobben.

Det var uansett ikke noen spesielle blomster som sto på grava selv om den var den eneste som var blitt fraståjelet.

– Jeg så rundt på de andre gravene og det var bare den her som var rørt, sier Knutsen.

Ingen mistenkte
Han har ikke pekt seg ut noen mistenkte og har ikke noe sted å starte. Det han derimot håper på er at vedkomne som har gjort det kan ta kontakt og beklage seg.

– Jeg håper synderen får seg en vekker og at vedkomne angrer på det som er gjort, sier han.

Og hvis angreren skulle stå fram skal den bli godt tatt i mot.

– Jeg har ikke kontaktet politiet, jeg vil bare vite hvem det er og at personen da dypt beklager for det som er gjort og lover at det aldri skal gjenta seg mot noen, men det som er gjort er gjort, fortsetter Kutsen.

Følger med
Svein-Arne Knutsen har kontaktet både Edvart Solvang i bygdeutvalget og menighetsrådet i Skjomen. Begge er rystet over at noen kunne være så frekke og de fortalte at det ikke har vært noe problem tidligere. Nå derimot vet de ikke hva som kan skje, men er ekstra påpasselige.

– Det er ikke satt opp noe vakthold, men de jeg har kontaktet vil definitivt følge med der videre, avslutter Knutsen som måtte kjøpe nye blomster for - hittil - egne penger.

Les flere saker fra Fremover her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.