RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svein Bakke er død

Sogndal-legenden Svein Bakke døde onsdag. Arkivbilde: Sportsdirektør i Sogndal Svein Bakke og RBKs Robbie Russell etter en kamp på Lerkendal i 2004.
Sogndal-legenden Svein Bakke døde onsdag. Arkivbilde: Sportsdirektør i Sogndal Svein Bakke og RBKs Robbie Russell etter en kamp på Lerkendal i 2004. Foto: Geir Otto Johansen (NTB scanpix)
Svein Bakke, som var sentral da Sogndal etablerte seg som en toppklubb i fotball, døde onsdag. Han ble 62 år gammel.

Rolf Navarsete, mangeårig leder og spiller i Sogndal, bekrefter dødsfallet overfor Bergens Tidende. Bakke døde brått og uventet.

Bakke spilte for Sogndal fra 1971 til 1990. Han var lagets fremste profil da det i 1976 spilte seg fram til cupfinale som 3.-divisjonslag, og noen år senere rykket opp i øverste divisjon. Han scoret 321 mål på 514 kamper for klubben.

Han var senere sportslig leder og sportsdirektør i klubben. Han var far til Sogndal-trener, tidligere landslagsspiller og englandsproff Eirik Bakke, som sist sesong førte laget tilbake til eliteserien.

– Sammen med Rolf Navarsete var Svein Bakke den som gjorde Sogndal til en moderne toppklubb. Som spiller var han en veldig god offensiv midtbanespiller som scoret mange mål. Han var et flott menneske og en hedersmann, sier Bergens Tidendes mangeårige fotballkommentator Tore Strand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere