RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svein Ove tror på Rembrandt

Landets beste stallmann bak en av landets beste 4-åringer. Det høres ut som en vinneroppskrift i Festspillpokalen i Bergen lørdag.

Her finner du Nettavisens V75-tips.

Svein Ove Wassberg går offensivt til verks og tror Against the Sun skal få slite for pengene, men det finnes betenkeligheter.

- Før innmelding trodde jeg 60 meter tillegg skulle bli langt fram for Against the Sun, men da vi fikk bakspor ble det mer åpent igjen. Det kan blir vanskelig for oss å komme fram. Blir det bra tempo i front, kan jeg bli sittende, men blir det rolig kjøring må jeg fram. Det er få hester mellom oss og Against the Sun, så han kan komme fort opp til oss. Det blir utrolig spennende, men jeg vet hesten min er veldig bra, sier Svein Ove Wassberg.

Selv om det er første gang Rembrandt November tester stayerdistansen tror kusken at 4-åringen takler oppgaven.

- Jeg kjørte hurtig med ham forrige fredag. Da kjørte vi 2600 meter og det var ikke noe problem. Selv om han har gått alle løpene fra tet, skal han takle en reise bakfra. Han har lekt seg til seier så langt. Fra spor i første rekke hadde jeg vært stor optimist, men også nå må jeg kalles optimist. Jeg tror på min hest, sier Svein Ove Wassberg foran Festspillpokalen (V75-6) lørdag.

Norges ledende stallmann har god oversikt over hjemmehåpene og tilreisende gjester på Bergen lørdag. Slik har junior Wassberg oppsummert dagen:

1. løp: 9 Viljar Elden er en fin hest som har levert gode løp. Han var god etter pause for eieren sist og må regnes der framme igjen. 5 Tinn Elding holdt seg til travet sist og leverte et sterkt løp. Han tåler å gå litt, så feilfritt er han trippelaktuell.

2. løp/V5-1: 10 Gilborken er tøft ute denne gangen. Vi er fornøyd med en fin premie. Jeg tror 4 Slått Vinn blir vond å slå. Han står perfekt inne i løpet.

3. løp/V5-2: 4 Brave Man blir naturlig favoritt. Han sitter trolig tidlig i tet og leder helt inn. Tøffeste utfordrer blir 5 Uppercut Flevo. Han skuffet oss litt sist, men har trent bra i ettertid. Hesten er på vei opp, og kjemper bak Brave Man. Jeg kjører 9 Newton Index. Han var veldig god sist. Bakspor er en ulempe, men vi kan få fin reise bak 1 Grey Goose. Trippelaktuell med klaff. 2 Elliot Frontline leverer gode løp, men er ikke som han engang var. Skal likevel passes med fart over forestillingen.

4. løp/V75-1: 10 C. Lindy L. er min favoritt. Wiig-hoppa har stor kapasitet og var bra etter pause. 7 Anou Hanover varierer litt i prestasjonene, men er kanskje feltets beste på kapasitet. 13 Linderchip G.T. har også fin kapasitet. Søvik-hoppa snuser på en topplassering om det løser seg fra bakspor. 12 Sawiesa er løpets luring. Stallhesten 6 Quality Girl var tett i halsen sist. Hun er frisk nå, men en premie er nok målet. Jeg kjører 11 Waterhead Girl. Hun vinner ikke så ofte, men speeder enormt med rett reise. En trippelkandidat.

5. løp: V75-2: 11 Arion er dagen sikreste vinner. En gardering kunne vært påkrevd over full distanse, men når det handler om sprint er han overlegen. Jeg kjører 10 Torlander. Vi skal være fornøyd med en premie.

6. løp/V75-3: 3 O’Killer er min andre banker for dagen. Jeg har fulgt hesten en god stund. Han har imponert meg, og jeg tror det er snakk om en banker. 11 Brave Hunter er mitt oppsitt. Han var bra i fjor, men sporet trekker ned nå. Vi kjører etter en best mulig premie. 1 Strong Little Viking skuffet sist. Da ble det tøff kjøring, men vi er usikre etter innsatsen sist. Han er en trippelkandidat.

7. løp/V75-4: 7 Kastor Håbegård er mitt førstevalg. Danskene pleier å være bra og kretsen rundt hesten er optimist. De kommer nok ikke uten ambisjoner. 5 Undine har imponert. Avslutter fort med rett reise. 2 Neven Monochrome har stor kapasitet, men er veldig valpete. Han bryter utover i løpene, og finner på mye tull. Det har han ikke tid til nå. 3 Quantum Express blir meget god på sikt. Dette er kanskje løpets beste – en luring. 4 Uschkim avsluttet bra sist. Han kan dukke opp med tempo i løpet. 8 Soulmate skuffet sist, men kan mye.

8. løp/V75-5: 7 Idbuster er min favoritt. Sprint er ingen fordel, men har vist fine ting den siste tiden. 5 Lineas Elfin var kraftig forbedret sist. Må med om han viser lignende ting. 1 Fodnes Corrado er kjapp i vei og står perfekt til. Han blir undervurdert nå, men kan overraske. 4 Spiktina var bra sist. Hoppa er rask fra start og kan få en fin reise. 9 Reitdono kan vinne igjen med rett reise.

9. løp/V75-6: Det blir som nevnt en duell mellom 11 Rembrandt November og 15 Against the Sun. Jeg er optimist med tanke på Rembrandt November. På gardering skal også 3 Capital Invest og 9 Ultimate Thrust med. Førstnevnte står best til og kan komme tidlig til tet. Ultimate Thrust har fin kapasitet.

10. løp/V75-7: 15 Verdals Jo var god sist. Han står litt vrient til nå i bakspor på tillegg, men han blir uansett min favoritt. 10 Kongs Vethe’n satt fast sist. Gangen før gikk han i tredjespor hele veien. Må regnes med fin sjanse. 8 Norborg var god fra dødens sist. Feilfritt blir han skummel. 11 Raikkonen er en lovende 4-åring. Han møter tøffere og mer garvede konkurrenter nå, men skal ikke avskrives.

Kilde: rikstoto.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere