RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svein Tore leverte «for billig» til kommunen. Rådmannen betaler heller fem ganger mer

Svein Tore Bøe (innfelt) fikk avvist sitt billige anbud ettersom han var alene. Så antok rådmann Hugo Thode Hansen og Harstad kommune et fem ganger dyrere tilbud fra konkurrenten.
Svein Tore Bøe (innfelt) fikk avvist sitt billige anbud ettersom han var alene. Så antok rådmann Hugo Thode Hansen og Harstad kommune et fem ganger dyrere tilbud fra konkurrenten. Foto: Harstad Kommune/Privat
Hans anbud var det eneste som kom før fristen.

HARSTAD (Nordlys.no): Da Harstad kommune bestemte seg for å kurse sine vel 350 saksbehandlere, lyste de ut et oppdrag på anbud.

Inn kom kun ett tilbud før fristen.

Dette var fra Svein Tore Bøe Consulting. Selskapet Fagakademiet leverte også tilbud til kommunen, men de rakk ikke fristen.

Da valgte kommunen å avlyse hele konkurransen med bakgrunn i at det bare kom inn ett tilbud. Kostnad: 80.000 kroner.

Dette skriver Harstad Tidende i sin papirutgave tirsdag.

God kompetanse

Harstad kommune lyste så ut konkurransen på nytt. Da var det kun Fagakademiet som leverte tilbud. Prisforskjell: 320.000 kroner. Fagakademiet skulle nemlig ha 400.000 kroner for et kurs som innholdsmessig var likt Bøes.

I tillegg var de eneste tilbyder, slik som i første anbudsrunde, ifølge Harstad Tidende. Kommunen begrunner avgjørelsen med at Fagakademiet tilbyr et faglig godt dokumentert kurs med god kompetanse og erfaring hos kursholder.

Eneste tilbyder

Svein Tore Bøe sier til Harstad Tidende at hans pris på 80.000 kroner skulle dekke alt av kostnader med reise, opphold, og kursing.

– Dette skjønner jeg ingenting av. Vi har levert så godt som like faglige tilbud, sier han til avisen.

Bøe lurer på om Harstad kommune ikke tar han seriøst ettersom prisen er langt lavere.

– Jeg har ingen administrasjon å lønne, ingen dyr husleie og slipper arbeidsgiveravgift. Derfor kan jeg tilby rimeligere kurs, men som likevel er faglig meget godt, sier han til HT.

- Har tillitt

Bøe synes hele prosessen er merkelig, ettersom kommunen begrunner første avslag med at han er eneste tilbyder for så å anta et tilbud fra Fagakademiet som også er eneste tilbyder.

– Er det spesielt gode relasjoner mellom folk i akademiet og kommunen?, spør Bøe.

Rådmann Hugo Thode Hansen i Harstad kommune sier i en kort kommentar at han har tillit sine ansatte.

– Jeg har full tillit til mine folk, og at denne saken står seg juridisk. Utover dette vil jeg ikke si mer, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere