Sveitsisk Røde Kors-arbeider drept i Donetsk

Minst ti personer ble drept da granater traff en skolegård og en minibuss i en gate like ved Donetsk onsdag. Skolen ligger bare noen kilometer fra flyplassen i byen, hvor prorussiske styrker torsdag innledet en omfattende offensiv.

Minst ti personer ble drept da granater traff en skolegård og en minibuss i en gate like ved Donetsk onsdag. Skolen ligger bare noen kilometer fra flyplassen i byen, hvor prorussiske styrker torsdag innledet en omfattende offensiv. Foto: Shamil Zhumatov (Reuters)

En sveitsisk Røde Kors-arbeider ble drept i kamper i den østukrainske byen Donetsk torsdag, melder AFP.

02.10.14 20:27

Det er første gang siden våpenhvilen ble inngått at byen blir beskutt med artilleri.

Deler av gruvebyen, som tidligere hadde nesten en million russisktalende innbyggere, men nå er delvis forlatt, sto i brann etter å ha vært utsatt for kraftig artilleriild torsdag. Det er første gang byen utsettes for dette siden det ble inngått en våpenhvile i begynnelsen av september.

En sveitsisk Røde Kors-arbeider ble drept i byen, melder AFP. Lokale myndigheter prøver å skaffe seg oversikt over eventuelle andre tap. Det er ikke klart hvilken side som startet kampene, men de ses på som en farlig eskalering av konflikten i området.

Donetsk er den viktigste byen som kontrolleres av prorussiske separatister i Øst-Ukraina.

Angrep flyplassen

Torsdag veltet også røyk opp over den nordlige delen av byen etter at opprørere gjorde et forsøk på å sikre seg kontroll over byens flyplass.

– Det er en stor brann ved flyplassen. Trolig skyldes den drivstoff, sier en representant ved separatistenes hovedkvarter, mens lyden av ild fra automatvåpen gir gjenklang i de forlatte gatene. Han sier væpnede menn en kort stund var inne i en del av flyplassens hovedterminal før de ble drevet tilbake.

Traff skolegård

De siste ukene har separatistene forsøkt å ta kontroll over flyplassen, men har så langt ikke lyktes, skriver BBC. Onsdag startet en offensiv på en «bred front», ifølge ukrainske militærkilder.

Minst ti personer ble drept da granater traff en skolegård og en minibuss i en gate like ved Donetsk onsdag. Skolen som ble truffet, ligger bare noen kilometer fra flyplassen der det pågår kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere.

De prorussiske separatistene og ukrainske myndigheter inngikk en våpenhvile 5. september, men den er blitt brutt gjentatte ganger. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.