RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveivet ned vinduet, tok ladegrep og siktet på ungdommer

(Faksimile/Youtube / RB)
Sist oppdatert:
Med en Softgun rettet ut av bilvinduet siktet 22-åringen syv vettskremte ungdommer. Nå er han dømt for trusler.

De sju ungdommene, som sto langs Trondheimsvegen i Sørum den aktuelle sommerkvelden ble vettskremte da 22-åringen og noen av hans kamerater kom kjørende forbi.

Ifølge den ferske dommen fra Nedre Romerike tingrett sakket bilen ned farten, mens den passerte strakk den 22 år gamle Sørum-mannen våpenet ut av vinduet og rettet det mot ungdommene. Han tok ladegrep, så kjørte bilen videre igjen.

Nå er 22-åringen dømt til betinget fengsel i 21 dager for brudd på straffelovens paragraf 227, om trusler. Hendelsen fant sted i juni 2010.

- Skjønner at det var dumt
22-åringens forsvarer, advokat Cato Johannessen, sier til rb.no at hans klient erkjente skyld for forholdet, selv om han ikke mente å skremme noen.

- Han skulle bare tøffe seg for kameratene i bilen. Noe han også selv forklarer. Han mente aldri å skremme noen, men han skjønner i ettertid at det var tullete gjort, sier Johannessen til rb.no .

Våpenet – en Smitt & Wesson M 300, pumpehagle uten kolbe – skal være svært lik et ekte våpen og tingretten skriver i dommen at trusselen var ment for å skape alvorlig frykt:

«Retten anser dette som et alvorlig forhold. Å bli siktet på med en pumpehagle som ser ekte ut vil for de fleste oppleves som svært skremmende.», heter det i dommen.

Gitt bot på 6.000
Våpenet skal ikke ha vært ladet med ammunisjon da episoden fant sted og 22-åringen har forklart at han og noen kamerater først lekte med våpenet i en hage før de satte seg i bilen.

22-åringen har forklart at det var på oppfordring fra kameratene at han tok med seg våpenet.

I tillegg til fengselsstraffen 22-åringen slipper å sone, hvis han ikke gjør nye straffbare forhold i løpet av de neste to årene, valgte tingretten å gi ham en bot på 6.000 kroner, «slik at straffen får en umiddelbar følbar konsekvens».

Les flere saker fra Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere