RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svekket dollar

Sist oppdatert:
Dollaren har falt det siste døgnet. Sterkere europeiske makrotall og fokus på det amerikanske handelsunderskuddet kan ligge bak
En dollar koster onsdag morgen 7,09 kroner, mot 7,16 på samme tid i går morges. Det er dollaren som har falt, ikke kronen som har styrket seg. Mot euro er kronen ensten uendret på 8,21 kroner.

Moe euro har dollarkursen svekket seg fra 1,148 dollar i går morges for en euro til 1,158 i dag.

Det var semi-fridag i USA i går - Veterans Day. Det kan ha påvirket bildet. Ellers har det kommet noen rimelig sterke nøkkeltall fra euro-området de siste dagene, noe som kan ha styrket euroen. Det gjelder blant annet den tyske ZEW-indeksen i går, som måler fremtidstroen i finansmarkedene.

Det er også fokus på det amerikanske handelsunderskuddet. Det kommer tall for underskuddet i september i morgen. Ifølge en rundspørring gjort av Bloomberg News ventes underskuddet å øke fra 39,2 milliarder dollar i august til 40,4 milliarder dollar i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere