*Nettavisen* Nyheter.

Svekket rentestigningssannsynlighet

Nøkkeltall fra USA antyder at den amerikanske økonomien ikke har behov for ytterligere rentestigninger.

14.07.06 19:22

To nøkkeltall i form av nedgang i detaljsalget på 0,1 prosent i juni og at konsumentsentimentsindeksen til University of Michigan viste et overraskende fall, antakelig grunnet de ekstreme oljeprisene, ble sluppet i USA i dag.

NA24 - din næringslivsavis

Mindre sannsynlig

Disse antyder at den amerikanske økonomien ikke lenger er så høyt giret at det er behov for ytterligere rentestigninger. Markedet skal nå ha satt sannsynligheten for en amerikansk rentestigning 8. august ned fra 59 til 52 prosent, melder danske Børsen.

Fallet i detaljsalget er det første siden februar og det kom overraskende på analytikerne som hadde ventet en stigning i salget på 0,4 prosent.

Konsumentsentimentsindeksen til University of Michigan eller statistikken over forbrukernes forventninger for juli viste indeks 83 mot junis endelige måling på 84,9. Undersøkelsen til University of Michigan kommer i to runder: En foreløpig versjon den andre fredagen i den måneden den gjelder, og en endelig på den fjerde fredagen i måneden.

Spørreundersøkelser

Det er to ulike målinger av forbrukertillit i USA, en utført av non-profit-organisasjonen Conference Board, en annen utført av University of Michigan. Begge er spørreundersøkelser hvor tusener av husholdninger spørres ut som synspunkter på den økonomiske utviklingen, slik de opplever den.

Dagens rente ligger i dag på 5,25 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.