RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svekket tro på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Meglerhuset DnB NOR Markets tror Oslo Børs ikke vil fortsette i samme tempo som før.
Av: Henning Aarset NA24

DnB NOR Markets endrer anbefalingen på det norske aksjemarkedet fra overvekt til nøytralt etter oppgangen på 20 prosent de siste fem månedene. Bakgrunnen er at meglerhuset ser noe mindre potensial i det norske markedet enn internasjonalt i tiden fremover.

«Vi venter ingen dramatisk utvikling i det norske aksjemarkedet, men prisingen er blitt relativt sett mindre attraktiv etter den siste oppgangen. Dette må også sees i lys av risikoen for mulige nedgraderinger innen oljesektoren samt i kombinasjon med utsikter til et stigende norsk rentenivå», heter det i rapporten fra DnB NOR Markets.

Meglerhuset setter nå sin lit til det internasjonale markedet.

«Vi venter at veksten i verdensøkonomien holder seg i kvartalene fremover og inntjeningen i selskapene forventes å vise fortsatt vekst selv om resultatmarginene kan være i ferd med å toppe ut. Et positivt internasjonalt bakteppe vil bidra positivt for det norske markedet, men relativt sett gjør potensialet etter vårt syn det norske aksjemarkedet noe mindre attraktivt i tiden fremover».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere