*Nettavisen* Nyheter.

Svelget 291 kuler med hasj

Foto: (Tollvesenet)

Åtte smuglere tatt med narkotika i kroppen.

07.11.11 21:25

Tollerne fra Fredrikstad har tatt åtte personer med narkotika i kroppen. De forsøkte å smugle totalt 2,2 kilo kokain og 3,6 kilo hasj til Norge, skriver Demokraten.

Tre togpassasjerer med kokain

To kvinner og en mann vakte tollernes mistanke på kveldstoget fra Göteborg til Oslo 27. september. De tre er alle fra Romania og kunne ikke gi noen god forklaring på hvorfor de skulle til Norge. Tollene bestemte seg for en grundigere kontroll av passasjerene og bagasjen, og de ble tatt av toget og fraktet til Fredrikstad tollsted.

Kontrollen avdekket at de tre til sammen hadde svelget 2,2 kilo kokain.

Svelget 291 kuler hasj

21-åringen fra Spania hadde 1,3 kilo hasj i kroppen da han ble stoppet av tollere på Moss Lufthavn Rygge.

Mannen var passasjer i formiddagsflyet fra Malaga 4. oktober. Tollerne mistenkte raskt at han smuglet narkotika og nærmere undersøkelser avdekket kuler med hasj både i sokker og truse.

Han innrømmet for tollerne at han hadde svelget totalt 140 kuler, men det viste seg etter hvert at mannen hadde svelget 291 kuler med totalt 1,36 kilo hasj.

Ett kilo hasj i magen

31-åringen fra Marokko hadde svelget ett kilo hasj før han satte seg på flyet fra Malaga i Spania til Moss Lufthavn Rygge 12. oktober. Han fortalte at han skulle besøke en venn i Oslo og prøve å få seg jobb.

Tollerne anmodet om kontroll på sykehus. Det ble da avdekket at mannen hadde svelget 100 kuler med totalt ett kilo hasj.

300 gram hasj i magen

En 47-årig spansk statsborger ble tatt ut til tollkontroll da han kom med fly fra Malaga i Spania til Moss Lufthavn Rygge om formiddagen 19. oktober. Mannen forklarte at han skulle besøke en venn i Lillehammer.

Tollerne bestemte seg for en grundigere kontroll av mannen da de mistenkte at han fraktet narkotika i kroppen. Han ble senere kontrollert på sykehus og da ble det avdekket om lag 30 kuler med totalt 300 gram hasj i kroppen.

To smuglere på samme fly

En 25-åring fra Marokko ble stoppet på Moss Lufthavn Rygge 24. oktober da han kom med fly fra Faro i Portugal. Mannen forklarte at han skulle søke jobb i Sverige, men tollerne mistenkte at mannen smuglet.

Tollerne anmodet om kontroll på sykehus, og da ble det avdekket at mannen hadde svelget 50 kuler med totalt 500 gram hasj.

På det samme flyet pågrep tollerne også en 35-åring fra Marokko. Han forklarte at han skulle være turist i Sverige noen dager. Tollerne anmodet også her om kontroll på sykehus og det viste seg da at han hadde svelget 500 gram hasj.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag