RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman beklager at Sveriges nye statsminister Stefan Löfven hadde hastverk med å komme med uttalelser rundt anerkjennelse av en palestinsk stat.
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman beklager at Sveriges nye statsminister Stefan Löfven hadde hastverk med å komme med uttalelser rundt anerkjennelse av en palestinsk stat. Foto: Brendan Mcdermid (Reuters)

Svensk ambassadør kan bli kalt inn på teppet i Israel

Sist oppdatert:
Sveriges ambassadør i Israel kan bli kalt inn på teppet etter at den nye svenske regjeringen besluttet å anerkjenne Palestina som en egen stat.

I en uttalelse fra den israelske statsministerens kontor sent lørdag står det at den svenske ambassadøren vil bli invitert til en samtale i utenriksdepartementet i Jerusalem, uten å oppgi når dette vil skje.

– Utenriksminister Avigdor Lieberman beklager at den nye statsministeren hadde hastverk med å komme med uttalelser om Sveriges holdning til anerkjennelse av en palestinsk stat, tilsynelatende før han hadde hatt tid til å studere saken i dybden, heter det i en uttalelse fra Liebermans kontor sent lørdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Ifølge svenske Aftonbladet lørdag hadde ikke den svenske ambassaden i Tel Aviv da hatt direkte kontakt med det israelske utenriksdepartementet.

– Vi har sett dette i mediene, men kan ikke bekrefte det. Ambassaden har vært stengt i dag, sa ambassadør Carl Magnus Nesser i avisen.

Også myndighetene i USA har kritisert den svenske beslutningen og mener anerkjennelsen av Palestina kommer for tidlig.

Sveriges ferske statsminister Stefan Löfven er imidlertid ikke bekymret og sier han ikke tror avgjørelsen kom som en stor overraskelse på USA, melder nyhetsbyrået TT. Og utenriksminister Margot Wallström har sagt klart ifra om at «det ikke er USA som bestemmer politikken vår». (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere